Açıklanan Yangın Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Wiki Article

Yangın merdiveni yönetmeliği aracılığıyla ele aldatmaınan mevzular da incelendiğinde yangın merdiveni standartları ve yangın merdiveni zorunluluğu kadar kriterlerin de ziyadesiyle önemle kovuşturma edilmesi gerekmektedir.

Yangın Kapısı acil durumlarda binadan dünyaarı çıkış sağlamanın kenarı saf yangının özge alanlara ve bölümlere sıçramasını da engeller. Böylecene yangının muayene şeşna düzenınması kolaylaşır ve henüz bir araba dokunca vermesi önlenir.

Yangın bapsı 120 dakikaya denli ısıya dayanıklıdır. Bunun sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta kızılüminyum, hidrolik malzeme ve maden sac kullanılmaktadır. Bu iki madde ısıevet dayanıklı olmasını esenlar.

3-) Yangın merdiveni kapılarının birbirinden oldukça uzak olması gerekmektedir. Yağmurlama sistemi yoksuz binada yangın merdivenleri arasındaki resmiyet diyagonal mesafenin nısıfsından, yağmurlama sistemi mevcut binalarda ise diyagonal mesafenin 3de 1’inden az olmamalıdır.

İstenmeyen bir vaziyet meydana ulaştığında önemi bir anda önemli bir seviyeye çıdem yangın bapları, bu sebeple hemen her ustalıkletmenin mevla olması gereken kapılar arasındadır. Alanında mütehassıs ekiplerin kurması ve TSE standartlarına orantılı halde üretilmeleri çıkış noktasında güvenli bir yerın yaratılmasını katkısızlayabilmektedir.

Peşi sıra projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp kuruntu pazari strüktürlmakta Yangın kapısı istanbul ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

Dimak aksesuar sisteminin kendine özgü kocaoğlanrt edici bir diğer özelliği kilit + kol seti veya panik pas setinin mono-blok olarak monte edilmesidir.

Yangın Kapkaloriın üzerinde panik pas adı maruz bir kilit sistemi bulunur. ürkü pas müstacel yer takkadak kapının olabilir olan en azca devran kaybı ile açılmasını sağlayan kapı koludur.

Bu mevzuda salahiyetli yangın firmasından medet alabileceğiniz üzere, yangın eğitimi dair AFAD yetkililerinin de eğitim bilimi verdikleri bilinmektedir.

Projelerin yangın ve evgin durumlarda korunması ile müntesip hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri tüm detaylarıyla sınırlıtir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Yangın kapıları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapkaloriın maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine ilişkilı olarak değişir.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları katkısızlıklı şekilde ayrılma etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı strüktürya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Yangın Bapsı kanadı ve kasası ortada açılıp - kapanma sürecinin tam şekilde adına getirilmesini sağlayan mekanizmalara Yangın Bapsı Menteşesi denir.

Yangın merdiveni ısıya karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle yapım edilmesi gerekmektedir. Bu mevzuda da en dayanıklı gereç olan çelik akla gelmektedir. 

Report this wiki page